Fietsen of Mountainbiken

Bike-Arena Sauerland

Het toppunt van plezier, uitdaging en sportiviteit: de Bike-Arena Sauerland. De Bike-Arena bevindt zich rond Winterberg. Het is voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbiker interessant en leuk om te ondernemen. Het heeft blauwe, rode en zwarte trajecten en een totale lengte van 1700 kilometer en 22000 hoogtemeters.

Het brengt zelfs de hardcore-moutainbikers tot de grenzen van hun conditie en biedt nieuwe uitdagingen, maar ook voor de recreatieve fietsers zijn er familievriendelijke routes te vinden. De Bike-Arena bevat in totaal 34 verschillende trajecten en een kruispunt-puntensysteem met ontelbare variaties. Elk traject laat zich aan een bepaalde bikertype toewijzen.

Voor meer informatie over de Bike-Arena kunt u de website bezoeken www.bike-arena.de

Bikepark Winterberg

Op zoek naar ultieme afdalingen met spectaculaire sprongen en een pittige hindernis-trail ? Bezoek dan het Bikepark van Winterberg. Hiervan gaat uw adrenalinewaarde flink de lucht in! Bent u nog geen downhill-freak? Nieuwkomers kunnen hun rijstijl en techniek gewoon oefenen op het beginnersterrein en gaan zoals de rest in het park met hun bike op de stoeltjeslift naar boven.
Het Bikepark ligt aan de bobbaan van Winterberg en trekt mede door haar professioneel aangelegde trajecten vele mountainbikers. Het is het grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland.

Op dit park worden regelmatig evenementen georganiseerd waaronder het vierdaagse Dirtmasters-festival, Europa’s grootste freeride-festival !
Ook als u niet van plan bent om te moutainbiken is een bezoek aan het Bikepark de moeite waard. Er is altijd wel wat te beleven en te zien. Bij het Bikepark is tevens de zomerrodelbaan en de Panorama Erlebnissbrucke.

Beschikt u niet over een mountainbike? Geen probleem. In het centrum van Winterberg en bij het Bikepark kunt u deze ook huren. Hier is tevens een fietsreparatie mogelijk, een cursus over mountainbike techniek en niet onbelangrijk u kunt hier ook beschermmiddelen huren waaronder helmen, elleboogbescherming etc.

Voor meer informatie over het Bikepark kunt u de website bezoeken www.bikepark-winterberg.de

  • Mountainbikepark Winterberg
  • Moutainbiken in Winterberg
  • Moutainbikepark Winterberg
  • Mountainbiken omgeving Winterberg
  • Springschans bikepark Winterberg
  • Mountainbiken in omgeving Winterberg
  • Mountainbiken in omgeving Winterberg
  • Schoonspuiten fietsen
  • Stoeltjeslift bij Bikepark Winterberg

E-Bike huren

Sinds kort kunt u ook de zogenoemde E-bike (elektrische fiets) huren onder andere bij het toeristen bureau in de hoofdstraat van Winterberg. De elektromotor helpt u wat gemakkelijker een stijle berg op te fietsen. Met de accu kunt u wel 80 km fietsen. Meer informatie zoals prijzen etc. kunt u vinden op www.ebike-sauerland.de

Racefietsers

De wegen in het het Sauerland zijn over het algemeen verkeersarm. Hierdoor is het mogelijk om met een racefiets prachtige routes af te leggen langs historische vakwerkdorpen en te genieten van de prachtige bergen, dalen en vergezichten.