Omgeving

Niet ver over de grens in Duitsland, op ongeveer 300 km vanaf Utrecht ligt het dorp Silbach, vlakbij Winterberg.

Silbach ligt op 565 meter hoog in één van de vele dalen die Sauerland rijk is. Vroeger was het onafhankelijke mijndorp (Bergfreiheit) Silbach bekend  om zijn zilver, erts- en leisteenmijnbouw. Tegenwoordig is dit dorp met 900 inwoners (dat het predikaat Bundes-Golddorp draagt) een idyllisch vakantieoord.

Het dorp heeft 2 restaurants en hotels. Voor de eerste boodschappen is er een kleine supermarkt (ook dagelijks vers brood). Twee kilometer verder ligt het dorp Siedlinghausen, dat onder andere een grote supermarkt heeft. Wilt u erop uit om te winkelen dan kunt in het toeristische Winterberg terecht.

Op deze site hebben wij een selectie aan uitstapjes voor u vermeld. Heeft u een vraag over de verschillende mogelijkheden, neem dan even contact met ons.

Winterberg omgeving zomer

Zomer

In de zomer is Silbach een uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Langs het dorp lopen verschillende mountainbike- en wandelroutes, die u langs de mooie omgeving brengen. Een bezoek aan het mooie bergmeer net buiten Silbach mag u zeker niet missen.

Lees meer over de omgeving in de zomer.

Winterberg omgeving winter

Winter

In de winter kunnen de kinderen in de omgeving naar hartenlust sleeën. Ook zijn er diverse loipes voor langlaufers. Voor uitgebreidere skimogelijkheden is op 4 kilometer afstand Winterberg dichtbij.

Lees meer over de omgeving in de winter.