Wandelen of Nordic walking

Vele bossen, zonnige valleien en de fraaie vakwerkdorpen maken de omgeving van Winterberg tot een aantrekkelijke bestemming voor een wandelvakantie. De wandelroutes leiden u langs mooie panorama’s, heldere riviertjes, hoogtevlakken en breed scala aan flora en fauna.

Eén van de bekendste wandelroutes is de Rothaarsteig. Deze loopt over 154 kilometer van Brilon in het Sauerland via het Wittgeinsteiner lang naar Dillenburg. Deze route wordt ook wel de “de route van de zintuigen” genoemd. Overige bekende routes zijn de pelgrimsweg “Heidenstrasse”, de Winterbergse hoogtewandeling met start en finish bij de “Kahles Asten” en verschillende themaroutes. Lichaam en geest komen tijdens een wandeling helemaal weer in balans. De stad Winterberg is zelfs een door de staat erkend heilklimaat wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn.

Wilt u meer weten over de Rothaarsteig bekijkt u dan de website www.rothaarsteig.de. Deze website is tevens in het Nederlands te lezen.

Er bestaat ook de mogelijk om begeleide wandelingen te maken of gebruik te maken van de Nordic Walking routes. Meer informatie hierover kunt u vinden bij het toeristen bureau in Winterberg of op www.winterberg.de