Wintersport in het Sauerland

Zo dichtbij en dan toch echt het wintersportgevoel. De Skiliftkarussell Winterberg ligt slechts op 5 minuten rijden van onze vakantiewoning. Hoewel het vroeger bekend stond als een klein skigebied met gedateerde liften kunnen we nu vol trots vertellen dat dit echt verleden tijd is !

Uitbreiding wintersportgebied
Elk jaar wordt er volop geïnvesteerd in het skigebied. Hierdoor heeft de Skiliftkarussell Winterberg inmiddels 34 afdalingen met een totale lengte van 27 kilometer. De pistes bieden voor de beginner en gemiddelde skiër genoeg variatie om heerlijk te skiën. Naast het skiën /snowboarden is het ook mogelijk om te langlaufen of te rodelen. Wilt u meer mogelijkheden om te skiën? Kies dan voor een skipas van de Wintersport Arena Sauerland. Dit geeft ook toegang tot de skiliften van: Neu- en Altastenberg, Züschen en Willingen.

Opstapplaatsen en parkeermogelijkheid
In het skigebied zijn er verschillende opstap mogelijkheden en parkeerplaatsen. Hierdoor hoeft niet iedereen op hetzelfde punt te starten. Bij de verschillende kassa’s kan je een skipas kopen voor alle liften of kiezen voor een puntensysteem. Als je een skipas komt voor minimaal 3 dagen dan is de skipas geldig voor alle skiliften in Winterberg, Neu- en Altastenberg, Züschen en Willingen.

Omdat Winterberg een leuk uitstapje is ook voor enkel een weekend wil het voorkomen dat in de schoolvakanties het erg druk is op de pistes. Hoewel dit erg gezellig is, geven wij u graag de tip mee om, indien mogelijk, te kiezen voor een verblijf doordeweeks of een weekend dat niet in de schoolvakantie valt. Een midweek in onze woning is vaak ook in verhouding voordeliger dan een weekend. U kunt dan nog langer genieten.

Algemene informatie
Bent u niet in het bezit van eigen materiaal? Geen probleem. Vlak bij onze woning is een skiverhuur en anders kunt u ook terecht bij de vele verhuurbedrijven die Winterberg rijk is. Voor alle informatie met betrekking tot prijzen en openingstijden verwijzen wij u graag naar de site van Skiliftkarussell Winterberg.

Gaat u voor het eerst skiën? Geen probleem. Er zijn meerdere skischolen aanwezig in het skigebied, zodat u goed de basis kunt leren van deze mooie sport. Ook zijn er speciale kinderklasjes.  Bekijk hiervoor het overzicht op de website van Skiliftkarussel Winterberg.

Handige websites
Website Skiliftkarussel Winterberg
Website Wintersport Arena Sauerland

Wilt u meer informatie over de wintersport in het Sauerland. Mail ons dan even met uw vragen info@vakantiewoning-winterberg.eu